Gofry na mące konopnej
Komentarze: 0
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego lepiej zrobić deser samemu.
Obecny czas sprawił, że bardzo dużo czasu spędzamy w domu. Często powoduje to, że dopada nas tzw. nuda .
Niejednokrotnie nachodzi nas ochota na "coś słodkiego" :)
Czy jest sposób, aby przygotować coś, co będzie jednocześnie pyszną przekąską, a także będzie zdrowe ?
Jeśli posiadasz gofrownicę ten przepis jest dla ciebie !
Niejednokrotnie nachodzi nas ochota na "coś słodkiego" :)
Czy jest sposób, aby przygotować coś, co będzie jednocześnie pyszną przekąską, a także będzie zdrowe ?
Jeśli posiadasz gofrownicę ten przepis jest dla ciebie !
Potrzebujesz:
60 g mąki konopnej ( https://konopiafarmacja.pl/produkty-konopne/249-maka-konopna-250g.html )
2 duże jaja
2 łyżki roztopionego masła
Przygotowanie :
Oddziel żółtka od białek i z białek ubij sztywną pianę.
Do osobnej miski wsyp mąkę konopną, dodaj stopione masło i żółtka.
Delikatnie dodaj pianę z białek i szczyptę soli.
Nasmaruj gofrownicę i wypiekaj gofry na złoto.
Podawaj np. z cukrem pudrem lub roztopioną czekoladą i owocami.
*Aby ciasto było bardziej chrupiące, możesz wymieszać 40g mąki konopnej z 20g białka konopnego - https://konopiafarmacja.pl/hempbroker/114-bialko-konopne-bio-250g.html
Dodaj komentarz